نوشیدنیهای داغ، مناسب روزهای سرد

در آغاز فصل پاییز و شروع روزهای سرد و به منظور پیشگیری و درمان بیماری های پاییزی، مصرف دمنوش های داغ را به شما پیشنهاد می کنیم.
به گزارش ایمنا هر فصل، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. این در حالی است که هوای سرد و خشک پاییز، باعث بروز درد در ناحیه مفصل، کمر و بیماری های پوستی می شود. همچنین خشکی هوا در این روزها، راه های تنفسی در بینی را خشک می کند و ویروس ها و باکتری های بیشتری را به بدن ما راه می دهد.
به همین دلیل میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و احساس سردردهای مداوم، گلودرد و خستگی بدن، آب ریزش بینی و سرفه های آزاردهنده افراد بسیاری را راهی بیمارستان می کند. بنابراین در آغاز فصل پاییز و شروع روزهای پاییزی، پیشنهاد میکنیم دمنوش های زیر را امتحان کنید:
دمنوش بادرنجبویه
دمنوش بادرنجبویه به ریلکس شدن ذهن، آرامش و خواب خوب کمک میکند، طبع این نوشیدنی گرم است و برای فصل سرما بسیار مناسب است. این دمنوش را می توان به دفعات مصرف کرد و هیچ منعی برای افراد با مزاجهای مختلف ندارد.
دمنوش نعناع
نخستین گیاهی که در هر خانه پیدا میشود، نعناع است که میشود معجونی مخصوص برای انواع سرماخوردگیها از آن تهیه کرد. دمنوش نعناع ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن در رفع گلودرد هم موثر است، گرفتگی بینی که به خاطر افزایش ترشحات بینی ایجاد شده را باز میکند و فرد میتواند به راحتی نفس بکشد.
همچنین این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی در فصل سرد ایجاد میشود، موثر می باشد. برای تهیه این دمنوش کافی است یک قاشق مرباخوری تا یک قاشق غذاخوری پودر نعناع را با یک و نیم لیوان آبجوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید.
دمنوش ترکیبی: چای سفید، چای سبز و دارچین
ترکیب چای سفید، چای سبز و مقدار اندکی دارچین خستگیتان را کم میکند. این دمنوش میتواند به دفعات استفاده شود چراکه ضرر بسیار کمی دارد و بیشتر منفعت است، ترکیب این مواد به بازسازی قوا و رفع خستگی کمک میکند و برخلاف اسطوخودوس فقط به رفع خستگی روحی نمیکند و علاوه بر آن خستگی جسمی را هم برطرف میکند.
در واقع دمنوشهای ترکیبی معمولا هرکدام برای یک منظور با هم ترکیب میشوند، مثلا دستهای از دمنوشهای ترکیبی انرژیزا هستند و بعضی دیگر کاهنده فشارخون و دستهای دیگر آرامشبخش هستند که برخلاف انرژیزاها که ضربان قلب و انرژی را افزایش میدهند به ریلکسیشن و تنشزدایی از بدن نیز کمک میکنند.
دمنوش رزماری
“رزماری” حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C است. این ویتامین در گل ها و برگ های آن وجود دارد. گیاه معطر رزماری برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است، اما در صورت ابتلا به پرفشاری خون، صرع یا گاستریت (ورم معده) توصیه نمی شود.
برای تهیه این دمنوش برگ های رزماری را در آب داغ ریخته و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. سپس زیر شعله را خاموش کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بماند. دمنوش را صاف کرده و روزانه دو تا سه فنجان از آن بنوشید.
دمنوش آویشن
آویشن یکی از گیاهی ضدعفونی کننده و ضدباکتری است. این گیاه حاوی ترکیب مؤثری به نام تیمول است. تهیه دمنوش از این گیاه سیستم ایمنی را تقویت می کند.
برای تهیه این دمنوش بر روی آویشن یک لیوان آب گرم بریزید و اجازه دهید به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کرده و ده دقیقه صبر کنید. در نهایت نوشیدنی را صاف و فورا میل نمایید.
دمنوش زنجبیل و دارچین
زنجبیل و دارچین را در یک لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید. آب لیموترش و عسل را نیز اضافه کنید. اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند و سپس این نوشیدنی گرم خوشمزه را نوش جان کنید. البته اگر فشار خونتان بالاست قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کرده و در مصرف آن زیاده روی نکنید.
دمنوش دارچین
دارچین نیز گیاه دیگری است که ضد دیابت بوده و در سرماخوردگی و درد مفاصل و کمخونی به شما کمک میکند.برای به دست آوردن دمنوش این گیاه کافی است چند قطعه چوب دارچین را در ۲ لیوان آب بجوشانید و سپس آن را در فلاسک یا حرارت غیرمستقیم ۲ الی ۳ ساعت دم کنید.
دمنوش زنجبیل و لیموترش
دمنوش زنجبیل و لیموترش حاوی میزان زیادی مواد مغذی است که سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت کرده و سدی در برابر نفوذ ویروس ها و باکتری ها در برابر بدن می سازد.
آب را به همراه شکر قهوه ای و زنجبیل رنده شده در ظرفی بریزید و بجوشانید. سپس دما را کم کرده و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه بجوشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. در این مرحله می توانید چای کیسه ای را در داخل دمنوش گذاشته و اجازه دهید حدود ۳ تا ۵ دقیقه تا طعم و رنگ مورد نظر را به خود بگیرد. سپس کیسه چای را از آن خارج کنید. در مرحله بعد آب لیمو و عسل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. و نوشیدنی خود را گرم بنوشید.
انتهای پیام